Eficientizarea reglementării domeniului TIC

Luna decembrie a anului 2009 a fost cu adevărat prolifică pentru Asociaţia Naţională a Companiilor Private din domeniul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (ATIC), marcată prin participarea la o serie de evenimente şi activităţi importante, care a întrunit reprezentanţii autorităţilor APC şi a companiilor private.

Şedinţele de lucru comune au oferit cadrul propice pentru examinarea unor subiecte stringente, discuţiile constructive contribuind la profilarea unei viziuni complexe şi comprehensive asupra măsurilor ce urmează să fie întreprinse.

La data de 23 decembrie 2009, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Companiilor Private din Domeniul TIC, Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor şi Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei au participat în cadrul mesei rotunde cu genericul „Eficientizarea reglementării domeniului TIC”.

Evenimentul, organizat de către Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, şi-a propus să aducă în discuţi situaţia actuală în domeniul comunicaţiilor electronice şi să identifice soluţii eficiente pentru excluderea deficienţelor care persistă în domeniul accesului la infrastructură, bucla locală şi broadband şi sectorul reglementării pieţei de telefonie mobilă.

Participanţii au avut posibilitatea să-şi expună opiniile, poziţiilor şi expectativele privind solutionarea problemelor abordate, reuşind în comun să configureze o perspectivă coerentă asupra acţiunilor necesar de realizat în acest domeniu.

Dna Dona Şcola, viceceministru al tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor a menţionat la finele evenimentului: „Consider că în urma discuţiilor de astăzi, ar trebui să stabilim o relaţie de parteneriat mai strînsă, să colaborăm mai eficient, mai activ şi mai constructiv pentru a obţine rezultate pozitive, calitative şi concrete”.