Flash Sale! to get a free eCookbook with our top 25 recipes.

Tendințe în decorul de Crăciun 2024: culori, brad, cadouri, iluminat

Тенденции рождественского декора 2024: цвета, елка, подарки, освещение

Crăciunul este mai aproape decât pare. Pentru cei care obișnuiesc să se pregătească din timp pentru principala sărbătoare a anului, este momentul să se gândească la cum să își decoreze casele și ce cadouri să pregătească. Nici designerii nu lasă nesupravegheate astfel de întrebări: tendințele în materie de decor de Crăciun din 2024 sunt deja prestabilite.

Top 3 tendințe de Crăciun pentru 2024

Anul acesta se concentrează pe opțiuni ecologice, pe măiestrie și pe soluții neașteptate. Natura este în continuare principala sursă de inspirație, în timp ce alternativele, culorile și formele inovatoare câștigă popularitate. Descoperiți cele trei tendințe majore pentru 2024.

Inspirat de natură în interior

Minimalismul inspirat de natură dictează utilizarea materialelor ecologice și a unor opțiuni de decor simple, care inspiră calm și simplitate. Optați pentru bijuterii de sezon cu texturi naturale. Este interesant faptul că rocile, mineralele și pietrele și-au făcut loc în noile tendințe de decor de Crăciun pentru 2024.

Utilizați un decor non-standard

Concentrează-te pe soluții de decor surprinzătoare și neconvenționale, concepute pentru a impresiona și a capta prezentul în bijuterii inovatoare. Tehnicile 3D sunt foarte apreciate, iar culorile strălucitoare și formele extravagante sunt în centrul atenției. În plus, nu vă fie teamă să experimentați cu forme și dimensiuni neobișnuite, care par a fi originale în acest an.

Formele geometrice și culorile luminoase sunt în trend

Dacă doriți să realizați un decor memorabil, luați în considerare formele geometrice distinctive și culorile bogate. Sfere pentru decorarea bradului de Crăciun, texturi de marmură sau lemn pentru suprafețe și ornamente din sticlă. În plus, paletele monocromatice și modelele repetitive țin capul de afiș, în timp ce accentele metalice adaugă personalitate.

Tendințe în materie de culori de Crăciun pentru 2024

Tendințele cromatice pentru decorul de Crăciun 2024 evidențiază frumusețea naturii, prezentând nuanțe distincte și profunde, în același timp cu tonuri surprinzător de luminoase. Potrivit experților, acestea sunt cele mai în vogă opțiuni de culori pentru decorul de Crăciun:

 • Nuanțe neutre atemporale. Nuanțe de alb, nisip și piatră închisă ;
 • Nuanțe moi . Albastru ciel, galben lămâie, gri și argintiu;
 • Culori naturale . Verde, albastru, gri ;
 • Nuanțe calde . Verde, roz, trandafir delicat ;
 • Nuanțe extravagante . Piersică, albastru azur, magenta și roșu clasic;
 • Culori intense . Gri închis, albastru rece, roșu-portocaliu, violet cald și ocru;
 • Accente metalice . Bronz, aur, argint și fier.

Tendințe de decorare a pomului de Crăciun 2024

În ceea ce privește simbolul principal al Crăciunului, anul 2024 implică democrație absolută. Așadar, fanii minimalismului pot evita fără probleme să își decoreze cu totul bradul de Crăciun – dar cu o singură condiție: să fie natural. Fanii a tot ceea ce este natural pot lua în considerare în mod sigur decorațiunile inspirate din natură, de la fructe uscate la conuri de pin și frunze, inclusiv ornamente pentru pomul de Crăciun realizate cu propriile mâini. Între timp, cei care doresc să simtă magia Crăciunului curgând literalmente prin aer pot opta pentru combinații îndrăznețe de culori și lumini pentru a crea o atmosferă de basm.

Aer curat de munte

Inspiră-te din munții înzăpeziți și adu acest sentiment în casa ta, alegând culori neutre, cum ar fi albastru liniștitor, argintiu și o notă de zăpadă.

Mediu de basm

Creează-ți propriul basm cu culori strălucitoare, forme vii și efecte de realitate virtuală care îți aduc magia mai aproape.

Inspirat de arhitectura urbană

Lasă-te inspirat de arhitectura urbană și joacă-te cu diferite forme geometrice, subliniate de liniile fine de aur și argint.

Apus de soare de iarnă

Găsiți inspirație într-un peisaj de coastă frumos, inundat de ultimele raze de lumină înainte de apus. Așadar, luați în considerare utilizarea de albastru liniștitor, verde închis și auriu pentru a aduce natura în casa dvs.

Realitatea virtuală

Culorile îndrăznețe și elementele neobișnuite vor face ca bradul tău de Crăciun să pară o altă realitate.

Sofisticare naturală

Inspiră-te de la Mama Natură însăși și alege materiale naturale, cum ar fi fructe uscate, conuri cu forme interesante, frunze care creează confort, figurine din lemn și nuanțe naturale.

Creativitate maximă

Simțiți-vă liberi să umpleți aerul cu sentimente apropiate de inima dumneavoastră, care vă amintesc de copilărie, de casa dumneavoastră, dacă sunteți departe, sau de tradițiile familiei dumneavoastră. Aici sunteți liberi să alegeți culorile și formele, deoarece originalitatea este esențială.

Tendințe de lucru manual în decorul de Crăciun

Confecționarea decorațiunilor și a ornamentelor pentru pomul de Crăciun cu propriile mâini poate entuziasma întreaga familie. În acest an, designerii vă încurajează să încercați următoarele:

 • Confecționarea de ghirlande din nuci și fructe uscate – orice este bun.
 • Asamblarea și decorarea căsuțelor din lemn – dacă nu ați încercat niciodată așa ceva, este timpul să începeți.
 • Crearea de jucării textile în moduri la modă – de data aceasta înfășurarea, legarea, țesutul sunt la loc de cinste.
 • Confecționarea de flori din hârtie – vă sfătuim să acordați maximă atenție poinsettiei; rezultatul este fantastic.
 • Ghirlandele din filtre de cafea sunt relevante pentru susținătorii consumului conștient.
 • Țeseți coronițe de Crăciun – designerii sugerează forme geometrice stricte și un minim de decorațiuni.

Cadouri de Crăciun în tendințe pentru 2024

După cum știți, cel mai bun cadou este făcut cu propriile mâini. Cu toate acestea, magazinele vă vor oferi cu siguranță ceva la care prietenii și rudele dvs. visează de mult timp. Așadar, cele mai populare cadouri pentru Crăciun promit să fie:

 • Decorații de Anul Nou cu propriile mâini . Pot fi globuri de pom de Crăciun, ghirlande sau lumânări făcute de tine – create cu dragoste și gust minunat.
 • Turtă dulce și biscuiți . Coacerea de Crăciun rămâne un simbol al ospitalității și al celei mai sincere prietenii. Și cine ar refuza o turtă dulce parfumată și incredibil de gustoasă, care amintește atât de mult de copilărie!
 • Gadget original și util . Probabil că știți la ce visează ruda, prietenul sau persoana preferată – un încărcător portabil, un ceas inteligent, un aspirator robot sau un dispozitiv pentru distracția unui animal de companie.
 • Jocuri de societate . Aceasta este o idee excelentă pentru a aduce din nou împreună întreaga familie sau un grup cald de prieteni.
 • Pături și papuci călduroși . Astfel de cadouri nu se demodează niciodată, rămânând un simbol al unui Crăciun confortabil și al celor mai bune urări.
 • Carduri cadou. Fie că este vorba de o achiziție sau de o favoare dintr-un magazin obișnuit sau de un card cadou electronic, este modalitatea perfectă de a-i surprinde pe cei dragi cu ceva ce le place cu adevărat.
 • Un kit de îngrijire pentru ziua lui . Cadoul perfect pentru soțul, tatăl, fratele, bunicul, prietenul sau prietenul tău.
 • Un kit de îngrijire pentru ea . Un cadou practic și drăguț pentru mama, bunica, sora, prietena sau prietena ta, mai ales dacă știi ce produse le plac.

Tendințe în materie de iluminat stradal de Crăciun pentru 2024

Sărbătorile de iarnă nu mai par la fel fără lumini. În plus, acestea sunt o parte indispensabilă a tendințelor în materie de decor de Crăciun. Tendințe în decorul de Crăciun 2024:

 • iluminat ghirlande albe în jurul perimetrului casei;
 • plasele clasice “foc de gheață” care decorează atât partea din față a casei, cât și curtea din spate;
 • felinare de grădină alimentate cu energie solară, cu forme neobișnuite;
 • proiectoare LED cu efect de zăpadă care cade;
 • ghirlande strălucitoare de ploi de meteoriți pe copaci și acoperișuri.

Inspirație de decor de Crăciun pentru 2024

Veselă cu aromă de Crăciun

Dacă doriți să aduceți mai multă magie de Crăciun pe masa dvs., luați în considerare vesela cu tematică de Crăciun. Puteți opta pentru un stil minimalist, reflectat în culori neutre și puține detalii, sau pentru un stil maximalist, alegând culori îndrăznețe și o varietate de elemente decorative.

Lumânări de Crăciun

Așezați lumânări peste tot și bucurați-vă de confortul acestei perioade de timp. Puteți alege lumânări de culoare neutră sau lumânări de Crăciun. În ambele cazuri, puteți lua în considerare un anumit parfum pentru a simți magia din aer.

Lenjerie de Crăciun

Dacă doriți să simțiți atmosfera de Crăciun chiar și în timp ce dormiți, luați în considerare lenjeria de pat festivă, cu plapume și perne de sezon.

Coroniță de Crăciun

Cumpărați coronițe de Crăciun originale sau, mai bine, faceți-le cu propriile mâini. Folosiți-le pentru a vă decora ușa de la intrare, un raft deschis, un perete gol, o șemineuță și orice spațiu potrivit.

Tendințele în materie de decorațiuni de Crăciun pentru 2024 sunt confortabile și libere, fără a recunoaște granițe sau stereotipuri. Puteți încerca totul, de la luxul clasic la identitatea boemă, de la cheltuieli uriașe pentru decor până la bricolajele de casă complet gratuite, cum ar fi un brad de Crăciun pictat cu culori strălucitoare pe tapet și câțiva bușteni decorativi (sau naturali) pe podea. Se știe că sentimentul de sărbătoare se creează nu numai și nu atât de mult prin cumpărarea de cadouri luxoase și decoruri scumpe. Cele mai sincere și calde amintiri sunt uneori asociate cu tăierea fulgilor de zăpadă din șervețelele de bucătărie și cu decorarea bradului de Crăciun împreună cu întreaga familie.