Flash Sale! to get a free eCookbook with our top 25 recipes.

Curățenia generală a apartamentelor și caselor în Moldova: unde să găsești un meșter și prețurile

Curățenia generală a apartamentelor și a caselor este o parte esențială a menținerii spațiilor de locuit curate și confortabile. Cu toate acestea, a o face singur poate fi o sarcină care necesită mult timp și este neplăcută, mai ales dacă este vorba de suprafețe mari sau dacă există animale de companie în cameră. Aceasta se efectuează de mai multe ori pe an și implică o curățare mai amănunțită a încăperii decât curățenia convențională.

Ce înseamnă curățenia generală a apartamentelor și caselor

Curățenia generală constă în îndepărtarea completă a murdăriei, a prafului și a diferitelor microorganisme dintr-o încăpere. Spre deosebire de curățenia zilnică, o curățenie generală este mult mai puțin frecventă și mai minuțioasă. Ea poate fi necesară pentru schimbările sezoniere de garderobă, după reparații sau doar pentru a menține curățenia.
Curățenia generală nu se referă doar la frumusețe, ci și la sănătate. Încăperile contaminate reprezintă un risc de alergii și probleme respiratorii. Curățenia generală îmbunătățește calitatea aerului, ceea ce are un efect pozitiv asupra sănătății ocupanților.

Cât de des trebuie de făcut o curățenie generală?

Frecvența curățeniei generale depinde de mai mulți factori, cum ar fi numărul de persoane care locuiesc în apartament sau casă, prezența animalelor de companie, gradul de murdărire a camerei etc. În general, se recomandă ca o curățenie generală să fie efectuată o dată sau de două ori pe an. Cu toate acestea, în cazul în care apartamentul sau casa este locuit de persoane cu alergii sau alte boli respiratorii, curățenia generală ar trebui efectuată mai frecvent – o dată la șase luni sau chiar o dată pe trimestru.

Beneficiile utilizării unei companii de curățenie

Dacă nu aveți timp sau chef să vă ocupați singur de curățenia generală a apartamentului sau a casei, puteți apela la serviciile unei firme de curățenie.

Avantajele utilizării unei firme de curățenie:

1. Abordare profesională: Companiile de curățenie au experiență și cunoștințe profesionale în domeniul curățeniei, ceea ce le permite să folosească cele mai eficiente metode și mijloace pentru a obține cele mai bune rezultate.

2. Calitatea muncii: Agenții de curățenie profesioniști folosesc instrumente și consumabile profesionale, asigurând o calitate mai bună a muncii decât în cazul curățeniei făcute de ei înșiși.

3. Economie de timp: Prin utilizarea unei companii de curățenie profesioniste se poate economisi timp care poate fi folosit pentru alte lucrări importante sau pur și simplu pentru a vă relaxa.

4. Comoditate: Companiile de curățenie lucrează după un program flexibil, ceea ce vă permite să alegeți un moment convenabil pentru curățenie.

5. Siguranță: femeile de curățenie profesioniste știu cum să folosească diferite produse de curățenie în siguranță, evitând situațiile neplăcute și rănile.

6. Regularitatea curățeniei: companiile de curățenie pot oferi curățenie regulată, ceea ce menține casa curată și ordonată în mod regulat.

7. Respectarea mediului înconjurător: multe companii de curățenie folosesc mijloace și metode de curățenie ecologice, ceea ce ajută la conservarea mediului și a sănătății locuitorilor.

Cum să alegeți o companie de cleaning

Atunci când alegeți o companie care oferă servicii de curățenie la Chișinău și în Moldova, pentru curățenia generală a apartamentului sau a casei, este important să vă asigurați de calitatea muncii lor. În acest articol vom lua în considerare mai mulți factori importanți care trebuie luați în considerare atunci când alegeți o companie.

Evaluarea calității serviciilor unei firme de cleaning

Înainte de a alege o firmă de curățenie, ar trebui să evaluați calitatea serviciilor acestora. Puteți face acest lucru verificând referințele și mărturiile clienților care au făcut deja afaceri cu firma respectivă. De asemenea, merită să aflați cum este monitorizată calitatea angajaților companiei.

Experiența și reputația companiei

Este important să acordați atenție experienței și reputației companiei pe care o veți alege. O companie de încredere cu mulți ani de experiență pe piața serviciilor de curățenie este, de obicei, mai profesionistă și mai fiabilă decât o companie nouă.

Stabilirea calendarului de desfășurare a lucrărilor

Atunci când alegeți o firmă de curățenie pentru o curățenie generală, este important să stabiliți calendarul de lucru. Unele companii pot oferi curățenie în câteva zile, în timp ce altele pot face treaba mai repede. Alegerea depinde de propriile nevoi și cerințe.

Disponibilitatea unei garanții de calitate

În cele din urmă, înainte de a alege o companie de curățenie generală, asigurați-vă că există o garanție de calitate. O companie de încredere oferă întotdeauna o garanție pentru serviciile sale și este pregătită să remedieze orice deficiențe în cazul în care acestea apar.

Alegerea unei companii de curățenie este un proces responsabil care trebuie efectuat cu atenție și atenție. Luați în considerare toți factorii de mai sus pentru a alege cea mai bună companie pentru curățenia generală a casei sau apartamentului dumneavoastră.

Unde găsiți meșteri pentru curățenie generală la Chișinău și în Moldova

Curățenia generală a apartamentelor și caselor este un proces care necesită mult timp și multă muncă. Dacă sunteți în căutarea unui ajutor profesionist pentru a vă curăța casa sau apartamentul în Moldova. Dacă sunteți în căutarea unor profesioniști care să efectueze curățenia generală a apartamentului sau casei dumneavoastră, cea mai bună soluție este să apelați la catalogul de specialiști Topmaster.md. Aici veți găsi profesioniști cu experiență sau companii de curățenie care vă pot ajuta. 

Topmaster.md catalogul specialiștilor în Moldova cu portofoliu și recomandări

Topmaster.md este o platformă online unde puteți găsi o serie de profesioniști în domeniul învățământului general la Chișinău și în Moldova . Catalogul include profesioniști cu o experiență vastă, care sunt interesați de formare generală în cel mai scurt timp posibil.
Principalul avantaj al Topmaster.md este că puteți vedea portofoliul meșterului și citi feedback-ul despre munca sa de la alți clienți. Acest lucru vă va ajuta să faceți alegerea corectă și să-l alegeți pe cel care este cel mai potrivit pentru treaba respectivă.
Dacă doriți să găsiți un agent de curățenie de încredere și cu experiență pentru curățenie generală în Moldova, Topmaster.md este soluția ideală pentru dumneavoastră.

Profesioniști care prestează servicii de
curățenie la apartamente și case

Pregătirea pentru o curățare generală

Înainte de a începe o curățenie generală, trebuie să vă pregătiți. Acest lucru va face ca procesul să fie mai eficient și va evita problemele.

Definirea domeniului de activitate

Înainte de a începe curățenia, trebuie să stabiliți ce lucrări trebuie efectuate. Acest lucru vă va permite să întocmiți un plan. Managerul unei companii de curățenie va veni la dumneavoastră, va evalua volumul de muncă și vă va putea oferi o estimare preliminară a costului curățeniei. 

Colectarea și împachetarea obiectelor personale

Înainte de a începe curățenia, trebuie să vă adunați și să vă împachetați lucrurile personale. Astfel, veți evita deteriorarea sau pierderea lucrurilor în timpul procesului de curățenie. Este recomandabil să împachetați lucrurile în cutii sau pungi și să le puneți într-un loc sigur.

Deconectarea aparatelor de uz casnic

Înainte de curățare, aparatele de uz casnic, cum ar fi frigiderul, mașina de spălat etc., trebuie oprite. Acest lucru va evita deteriorarea aparatelor în timpul curățării și va facilita curățarea.

Respectarea acestor reguli simple vă va ajuta să vă pregătiți pentru o curățenie generală și va face ca procesul să fie mai eficient și mai sigur.

Ce este inclus într-un serviciu de curățenie generală

O curățenie generală este curățarea temeinică a tuturor zonelor unui apartament de praf, murdărie și resturi. Această procedură se efectuează de mai multe ori pe an și reprezintă o parte importantă pentru a vă păstra apartamentul și casa curată și ordonată.

Curățenie în bucătărie

În cadrul unui serviciu de curățenie generală a apartamentelor, curățarea bucătăriei este una dintre cele mai importante activități. Aici se curăță toate suprafețele, de la aragaz și cuptor până la frigider și dulapuri. O atenție deosebită este acordată curățării blaturilor, dulapurilor de bucătărie, hotelor de bucătărie și blaturilor de lucru.

Curățarea băii și toaletă

Baia și toaleta sunt alte zone care trebuie curățate temeinic în cadrul curățeniei generale a apartamentului. Aici se curăță instalațiile sanitare, dușurile și căzile de baie, chiuvetele și oglinzile și se curăță podelele și pereții.

Curățarea dormitorului

Dormitorul este curățat, covorul este aspirat, se îndepărtează praful și pânzele de păianjen de pe suprafețe, iar oglinzile și geamurile sunt curățate. De asemenea, dacă se dorește, este posibil să se schimbe lenjeria de pat.

Curățarea salonului și a sălii de mese

Curățarea camerei de zi și a sufrageriei presupune curățarea podelelor, a prafului și a murdăriei de pe mobilă, a ușilor și a ferestrelor, curățarea oglinzilor și a geamurilor și curățarea în umezeală.

Costul curățeniei generale

 Costul curățeniei generale poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi dimensiunea încăperii, nivelul de murdărie, cerințele specifice și condițiile în care se desfășoară activitatea.

Determinarea prețului pentru o curățenie generală a unui apartament sau a unei case

Costul curățeniei generale a unui apartament sau a unei case poate fi determinat în diferite moduri. Unele companii oferă plata pe oră de lucru, altele pe volum de muncă realizat. De asemenea, poate fi oferită sub formă de pachet, în care plătiți pentru un set de lucrări care include curățarea tuturor încăperilor.

Factori care afectează costul curățeniei generale

Principalii factori care afectează costul curățeniei generale sunt:

1. Suprafața
Cu cât suprafața este mai mare, cu atât mai mare este costul curățeniei generale. Acest lucru se datorează faptului că este nevoie de mai mult timp și bani pentru a curăța o suprafață mai mare.

2. Nivelul de contaminare
În cazul în care camera este foarte murdară, ar putea fi nevoie de mai mult timp și bani pentru a o curăța. Prin urmare, costul curățeniei generale a unei astfel de încăperi va fi mai mare.

3. Existența unor cerințe specifice
În cazul în care camera are cerințe specifice, cum ar fi curățarea covoarelor sau a mobilierului, acest lucru poate afecta costul curățeniei generale.

4. Termeni și condiții de muncă
În cazul în care lucrarea necesită condiții speciale, cum ar fi lucrul la înălțime sau utilizarea de echipamente speciale, acest lucru poate afecta costul curățeniei generale.

Unde găsiți prețuri pentru curățenie generală la Chișinău și în Moldova

Dacă sunteți în căutarea unui serviciu profesionist de curățenie generală pentru apartamentul sau casa dumneavoastră, este important să știți cât va costa. Prețul companiilor de curățenie poate varia considerabil în funcție de locație, de amploarea lucrării și de experiența și calificările meseriașilor.

O modalitate de a afla prețurile pentru curățenie generală în Moldova este să contactați companii specializate. Cu toate acestea, compararea prețurilor mai multor companii poate fi un proces destul de anevoios.

Platforma online Topmaster.md vă ajută să găsiți prețuri pentru servicii de curățenie generală la Chișinău și în Moldova. Aici puteți găsi un director de curățenie generală profesională cu prețurile pentru serviciile lor. Comparând costul serviciilor mai multor maeștri, puteți alege cea mai bună opțiune care vi se potrivește.

De asemenea, pe Topmaster.md veți găsi referințe despre maeștri și portofoliile acestora, ceea ce vă va permite să faceți o alegere mai informată. Cu ajutorul acestei platforme puteți găsi rapid un curățitor general profesionist la un preț optim.

ServiciuPreț minimumPreț maximumPrețul mediu
Curățenie generală m210 MDL1383 MDL183 MDL
Curățenie zilnică400 MDL3750 MDL1306 MDL
Curățarea apartamentelor VIP2000 MDL5000 MDL3500 MDL
Spălarea ferestrelor m214 MDL60 MDL27 MDL
Curățarea ferestrelor (alpinism)20 MDL35 MDL28 MDL
Ștergerea uscată a mobilierului20 MDL20 MDL20 MDL
Aplicarea luciului15 MDL100 MDL57 MDL
Lustruirea parchetului30 MDL30 MDL30 MDL
Eliminarea petelor50 MDL50 MDL50 MDL
Curățarea uscată a perdelelor50 MDL50 MDL50 MDL
Călcarea hainelor100 MDL200 MDL150 MDL
Spălarea frigiderului70 MDL500 MDL243 MDL
Spălarea microundei50 MDL500 MDL213 MDL
Spălarea cuptorului50 MDL600 MDL250 MDL
Spălarea șorțului50 MDL50 MDL50 MDL
Spălarea aragazului50 MDL50 MDL50 MDL
Spălarea chiuvetei50 MDL50 MDL50 MDL
Curățarea candelabrelor100 MDL300 MDL167 MDL

Costuri la curățenie în apartament și casă

Alte tipuri de curățenie în apartamente și case

Există mai multe tipuri de curățare, care implică abordări și metode diferite.

Curățenie generală după renovări.

Curățenia generală după o renovare presupune îndepărtarea resturilor de construcție, curățarea suprafețelor de reziduurile de vopsea și lipici și ștergerea pereților și a tavanelor. Acest tip de curățenie poate fi deosebit de consumatoare de timp și de forță de muncă, așa că este mai bine să fie lăsată în seama profesioniștilor.

Curățarea generală după un incendiu.

Curățarea generală după un incendiu necesită o atenție și o grijă deosebită. Pe lângă curățarea temeinică a reziduurilor de funingine, fum și cenușă, este necesară și îndepărtarea mirosurilor și aerisirea încăperii.

Curățarea săptămânală de întreținere.

Curățarea săptămânală de întreținere presupune îndepărtarea regulată a prafului, a resturilor și a murdăriei. Acest tip de curățenie vă ajută să vă păstrați apartamentul sau casa curată și ordonată în mod regulat.

Curățenie de vacanță și post-vacanță a apartamentului și a casei.

Curățenia de vacanță și post-vacanță a apartamentelor și caselor poate include nu doar curățenia normală, ci și curățenia după oaspeți și restabilirea ordinii.

Curățarea apartamentului înainte de mutare.

Curățarea apartamentului înainte de a vă muta este necesară pentru a crea o atmosferă bună în noua dvs. locuință. Aceasta include curățarea tuturor zonelor, inclusiv a bucătăriei și a băii, și ajută la asigurarea unei mutări confortabile.


Întrebări frecvente

Atunci când comandați o curățenie generală a unui apartament sau a unei case, apar multe întrebări. Să vedem care sunt cele mai frecvente întrebări și răspunsurile.

Cât durează o curățenie generală a unui apartament sau a unei case?

Durata unei curățenii generale depinde de volumul de muncă și de starea camerei. În medie, o curățenie generală a unui apartament durează între 4 și 8 ore, iar o curățenie generală a unei case durează între 6 și 12 ore.

Trebuie să fiu prezent în timpul curățeniei generale?

Nu este obligatoriu ca clientul să fie prezent în timpul curățeniei, dar este recomandabil să lase un număr de telefon de contact pentru a putea fi contactat personalul de curățenie în caz de nevoie. Cu toate acestea, dacă preferați să fiți la fața locului în timpul curățeniei, puteți aranja acest lucru cu compania în avans.

Ce garanții oferă firmele de curățenie?

Firmele de curățenie garantează calitatea serviciilor lor. Dacă găsiți deficiențe în munca celor de la curățenie, compania va reveni și va corecta greșelile în mod gratuit.

Pot să comand doar o curățare parțială?

Da, puteți comanda doar o curățare parțială, specificând în comandă doar lucrările de care aveți nevoie.

Cum plătesc pentru acest serviciu?

Plata serviciilor se face în numerar sau prin transfer bancar la finalul serviciului de curățenie.

Când este necesară o curățenie generală?

O curățenie generală este necesară după o perioadă lungă de absență de la curățenie sau atunci când camera este deosebit de murdară. De asemenea, curățenia generală poate fi necesară după renovări sau înainte de mutare.

Companiile de curățenie lucrează în weekend?

Da, multe companii de curățenie lucrează în weekend pentru a satisface nevoile clienților. Cu toate acestea, munca în weekend poate necesita taxe suplimentare.

Este posibil să comandați un serviciu de curățenie generală în afara orașului?

Da, multe companii de curățenie oferă servicii de curățenie generală în afara orașului. Înainte de a comanda serviciul, ar trebui să contactați compania și să clarificați condițiile și posibilitățile suplimentare.