Ce merită să faci în Sintra, Portugalia, în anul 2023

Что стоит сделать в Синтре, Португалия, в 2023 году

Sunt atât de multe de văzut și de făcut în Sintra, Portugalia. Istoria zonei datează din anii 1400, când în perioada medievală exista o singură mănăstire în vârful unui deal din Sintra. Când cutremurul din 1755 din Lisabona a distrus o mare parte din oraș, zona a rămas neatinsă și goală timp de mulți ani. Abia la mijlocul anilor 1800, unul dintre fiii regelui a fost atât de îndrăgostit de zona împădurită, încât tatăl său a decis să achiziționeze toate terenurile din jur și să le readucă la viață.

Sintra se află la doar 45 de minute la nord de capitala Portugaliei, Lisabona. Orașul are o istorie bogată și o semnificație culturală care se reflectă în numeroasele sale castele și palate vechi, cum ar fi Palatul Pena și Castelul maur. Aceste clădiri sunt renumite pentru decorul lor bogat, pentru istoria lor și pentru priveliștile panoramice asupra peisajului înconjurător.

Pe lângă castelele și palatele sale, Sintra este renumită și pentru străzile și cartierele sale fermecătoare, pline de case colorate, magazine pitorești și restaurante confortabile. Acest oraș pitoresc are o atmosferă relaxată și relaxantă și este o destinație populară pentru cei care doresc să experimenteze o latură mai autentică și mai tradițională a Portugaliei.

1. Vizitați Palatul Pena (Palace Pena)

Что стоит сделать в Синтре, Португалия, в 2023 году

Una dintre cele mai populare atracții din Sintra, Palatul Pena este un palat romantic uimitor din secolul al XIX-lea, cocoțat pe un deal cu vedere spre oraș. Palatul opulent a fost comandat de regele Ferdinand al II-lea și domină cu mândrie peisajul. Ne-au plăcut culorile vii și amestecul de stiluri arhitecturale, inclusiv gotic, manuelin și maur.

Vizitatorii Palatului Pena pot explora camerele frumos decorate ale palatului, inclusiv sala tronului, sala de mese și dormitoarele. Amplasarea sa pe un deal vă va aminti de Neuschwanstein al lui Ludovic al II-lea din Bavaria. Dar, de fapt, Castelul Pena a fost construit primul!

2. Parcul Pena

Что стоит сделать в Синтре, Португалия, в 2023 году

Pena Palace este înconjurat de Pena Park, o grădină frumos amenajată, plină de plante și flori exotice. Parcul este locul perfect pentru o plimbare liniștită și pentru a vă bucura de priveliștile uimitoare ale naturii înconjurătoare.

Biletele la Palatul Pena costă 7,50 euro pentru adulți. Pentru vizitatorii cu vârste de peste 65 de ani și pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, costul este de 6,50 euro. De asemenea, se poate achiziționa un bilet de familie la prețul de 26 de euro. Sintra are un autobuz care vă va duce de la intrare prin grădini și vă va lăsa în fața Palatului Pena.

Sau puteți face cum am făcut noi – puteți merge pe jos prin grădini (în urcare) pentru a ajunge la Palatul Pena. Dacă vă decideți să mergeți pe jos, asigurați-vă că purtați pantofi confortabili și acordați-vă o oră pentru a ajunge în vârf.

3. Explorați castelul maur

Что стоит сделать в Синтре, Португалия, в 2023 году

Moorish Castle este un castel medieval bine conservat, situat pe un deal deasupra orașului Sintra, Portugalia. Acest castel datează din secolul al IX-lea și a fost folosit ca palat de vară de către familia regală portugheză. Castelul maur este una dintre cele mai populare atracții turistice din Sintra, cunoscut pentru zidurile sale bine conservate și priveliștile uimitoare.

Castelul este un amestec de stiluri arhitecturale, inclusiv gotic și mudejar, și are o serie de ziduri și turnuri de apărare. Vizitatorii castelului pot explora interiorul acestuia, inclusiv apartamentele regale, capela și cisterna. De asemenea, castelul are un mic muzeu unde vizitatorii pot afla mai multe despre istoria sa și despre rolul pe care l-a jucat în regiune.

Pe lângă explorarea castelului, vizitatorii se pot bucura de o varietate de activități în aer liber în zona înconjurătoare, inclusiv drumeții, picnicuri și observarea păsărilor. Castelul maur este un loc de vizitat obligatoriu pentru oricine este interesat de istoria și arhitectura medievală.

Taxa de intrare pentru adulți: (18 – 64 de ani) 8 €, (6 – 17 ani) 6,5 €, (65+) 6,5 €, bilet de familie (2 adulți + 2 copii) 26 €.

4. Vizitați Cabo da Roca

Что стоит посетить в Синтре Португалия в 2023 году

Situat la doar câteva minute de mers cu mașina de Sintra, Cabo da Roca este cel mai vestic punct din Europa continentală și o destinație turistică populară, renumită pentru priveliștile sale uimitoare asupra Oceanului Atlantic.

Cabo da Roca este un promontoriu stâncos care iese în mare, oferind priveliști spectaculoase asupra coastei accidentate și a oceanului deschis. Vizitatorii pot admira priveliștea de pe puntea de observație și se pot bucura de aerul proaspăt al mării.

În Cabo da Roca se află și un far construit în secolul al XVII-lea pentru a ghida navele spre Lisabona. Farul este deschis pentru vizitatori și are o vedere panoramică asupra coastei înconjurătoare.

S-ar putea să trebuiască să stai la coadă pentru a te fotografia în fața plăcii, dar merită să le arăți oamenilor că ai reușit!

5. Excursie la Palatul Național Sintra (Palacio Nacional De Sintra)

Что стоит посетить в Синтре Португалия в 2023 году

Ați auzit de Palatul Național din Sintra? Este un palat frumos din secolul al XV-lea, situat în inima orașului Sintra, Portugalia. Palatul a fost cândva reședința familiei regale portugheze și este acum inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Palatul Național din Sintra este cunoscut pentru amestecul său de stiluri arhitecturale. Palatul este un amestec de Manuelino, gotic și Mudejar, iar fațada sa frumoasă este o priveliște care nu trebuie ratată.

Când pășești în interiorul palatului, ești transportat înapoi în timp, într-o epocă de lux și eleganță. Saloanele mari și camerele spațioase sunt pline de mobilier opulent, o dovadă a bogăției și puterii familiei regale.

Vizitatorii pot explora încăperile magnific decorate ale palatului, inclusiv sala tronului, sala de mese și dormitoarele, și pot afla despre istoria sa bogată. Palatul are, de asemenea, o capelă, folosită și astăzi pentru ceremonii religioase, și o grădină frumoasă, plină de plante și flori exotice. Când veți părăsi palatul, veți fi impresionați de sentimentul de istorie și cultură care vă înconjoară.

Palatul Național din Sintra este deschis în fiecare zi între orele 9:30 și 19:00. Ultima intrare este la ora 18:30. Intrarea costă 10,00 euro/8,50 euro/33,00 euro (adulți/copii/pensionari/familie). Vă recomandăm să cumpărați un bilet Fast Track pentru a evita cozile lungi.

6. Vizitați Quinta Da Regaleira

Что стоит сделать в Синтре, Португалия, в 2023 году

De departe, cel mai pitoresc loc din Sintra este Quinta Da Regaleira. Este locul perfect pentru a lăsa harta jos și a vedea unde vă vor duce cărările sinuoase.

Quinta da Regaleira din Sintra, Portugalia, este un loc plin de mister și magie. Situat în inima orașului, acest conac din secolul al XIX-lea este înconjurat de grădini luxuriante cu plante și flori exotice.

A fost construit la începutul secolului XX de António Augusto Carvalho Monteiro, un om de afaceri brazilian bogat. Monteiro a fost un colecționar de artă și de obiecte rare, iar Quinta da Regaleira a fost folosită ca o vitrină pentru colecția sa.

În inima Quinta da Regaleira se află un palat uimitor, o capodoperă de arhitectură și design.

Что стоит посетить в Синтре Португалия в 2023 году

Dar adevărata atracție a Quinta da Regaleira este reprezentată de tunelurile și peșterile sale subterane. Aceste pasaje misterioase au fost folosite cândva pentru ritualurile de inițiere ale societăților secrete, iar secretele lor rămân ascunse până în prezent. Vizitatorii pot explora tunelurile și peșterile, descoperind camere secrete și pasaje ascunse.

Pe măsură ce soarele apune deasupra domeniului, umbrele se lungesc și magia Quinta da Regaleira prinde viață. Este un loc în care trecutul și prezentul se îmbină, unde se întâlnesc frumusețea naturii și măreția minunilor create de om.

Dacă veniți cu mașina, parcarea se află pe următoarea stradă de la intrarea principală, iar taxa de intrare este de 10,00 €/5,00 €/4,00 €/25,00 € (adult/copil/pensionar/familie), iar această taxă include intrarea în casă și în parc.

7. Palatul Monserrate (Monserrate Palace)

Что стоит посетить в Синтре Португалия в 2023 году

Palatul Monserrate din Sintra, Portugalia, este un loc minunat și fermecător. Amplasat printre dealuri, palatul din secolul al XIX-lea este o bijuterie ascunsă, o comoară care așteaptă să fie descoperită.

Măreția clădirii devine evidentă pe măsură ce vă apropiați de palat. Palatul este un amestec de stiluri arhitecturale, inclusiv gotic, maur și indian, iar fațada sa grandioasă este o priveliște care nu trebuie ratată. Palatul a fost cândva reședința lui Sir Francis Cook, un om de afaceri britanic bogat care a fost primul viconte de Montserrat, iar acum este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Când pășești în interiorul palatului, ești transportat înapoi în timp, într-o epocă de lux și eleganță. Saloanele grandioase și camerele spațioase sunt pline de detalii complicate și mobilier bogat, o dovadă a bogăției și puterii fostului proprietar al palatului, Francis Cook, un bogat comerciant englez.

Dar adevărata atracție a Palatului Montserrat sunt grădinile. Aceste zone verzi întinse sunt un tărâm al plantelor și florilor exotice, un adevărat paradis pe pământ. Vizitatorii se pot plimba pe îndelete prin grădini pentru a admira frumusețea naturii și măreția palatului.

Intrarea costă 8,00 euro/6,50 euro (adulți/copii/pensionari). Orar de funcționare: 9.30-18.30, ultimul bilet se vinde cu o oră înainte de închidere.

8. Praia Da Ursa (Plaja Ursa)

Praia da Ursa este o plajă frumoasă, aflată la doar câteva minute de mers cu mașina de Sintra. Plaja este înconjurată de stânci accidentate și de verdeață luxuriantă, iar priveliștile asupra Oceanului Atlantic sunt uluitoare.

Что стоит посетить в Синтре Португалия в 2023 году

Praia da Ursa este un loc minunat pentru a înota și a face plajă, iar locația sa izolată îl face locul perfect pentru a scăpa de aglomerație și a vă relaxa. Această plajă este, de asemenea, un loc popular pentru a explora golfulețele și peșterile ascunse de-a lungul țărmului.

Admirând una dintre cele mai spectaculoase plaje din Portugalia, vizitatorii pot admira priveliștile uimitoare ale peisajului înconjurător de pe stâncile de deasupra plajei. Este un loc minunat pentru a petrece câteva ore la soare și pentru a vă bucura de frumusețea naturii.

9. Explorați Serra De Sintra

Что стоит посетить в Синтре Португалия в 2023 году

Serra De Sintra este un frumos lanț muntos în apropiere de Sintra, Portugalia. Lanțul muntos este cunoscut pentru traseele sale de drumeție și pentru istoria bogată, cu castele care împânzesc peisajul. O destinație populară pentru drumeții și iubitorii de natură, există o varietate de trasee care șerpuiesc prin munți și oferă priveliști care îți taie respirația.

Serra De Sintra găzduiește, de asemenea, multe situri istorice, inclusiv castele și palate, care sunt atracții turistice populare.

10. Aflați despre Cavalerii Templieri

Что стоит сделать в Синтре, Португалия, в 2023 году 10

Cavalerii Templieri au fost un ordin militar cavaleresc fondat în secolul al XII-lea pentru a proteja pelerinii creștini care călătoreau în Țara Sfântă. Vizitatorii pot afla mai multe despre rolul lor în regiune vizitând mănăstirea Ordinului lui Hristos, care a fost odată sediul lor în Portugalia.

11. Vizitați Praia Das Maçãs

Что стоит сделать в Синтре, Португалия, в 2023 году 10

Praia Das Maçãs este un loc frumos de pe coasta de vest a țării, care oferă vizitatorilor o mulțime de divertisment și atracții.

Unul dintre principalele motive pentru a vizita Praia Das Maçãs este frumusețea sa naturală. Plaja este înconjurată, pe de o parte, de stânci accidentate și de verdeață luxuriantă, iar pe de altă parte de orașul pitoresc. Plaja este un loc popular pentru înot și plajă, iar apele sale cristaline și plaja lungă de nisip o fac un loc minunat pentru relaxare și relaxare.

Pe lângă faptul că se pot bucura de plajă și de apă, vizitatorii pot admira priveliștile uimitoare de pe faleza care domină plaja. Praia Das Maçãs este, de asemenea, un loc minunat pentru a explora golfulețele și peșterile ascunse care mărginesc țărmul.

Senină și liniștită, este locul perfect pentru a scăpa de aglomerație și a vă bucura de frumusețea naturii. Este un obiectiv obligatoriu pentru oricine vizitează Sintra sau coasta de vest a Portugaliei.

12. Drumeție în Parcul Natural Sintra-Cascais (Sintra-Cascais Natural Park)

Что стоит сделать в Синтре, Португалия, в 2023 году 10

Parcul include mai multe plaje de nisip și dune, inclusiv Praia da Adraga, o plajă frumoasă, cu o întindere lungă de nisip și dune, populară pentru înot și plajă. Plaja este situată în apropierea orașului Almosageme, care se află la aproximativ 20 de minute de mers cu mașina de Sintra.

Unul dintre principalele motive pentru a face o excursie în Parcul Sintra-Cascais este frumusețea sa naturală. Parcul găzduiește numeroase specii de plante și animale, iar peisajele sunt pur și simplu uluitoare. Pe lângă frumusețea naturală, Parcul Natural Sintra-Cascais găzduiește numeroase situri istorice și culturale, inclusiv castele, palate și alte atracții.

Drumețiile în Parcul Natural Sintra-Cascais reprezintă o modalitate excelentă de a face mișcare și de a vă bucura de aerul curat. Parcul oferă o varietate de trasee pentru drumeții de toate nivelurile de experiență, de la trasee ușoare, bine marcate, până la trasee mai dificile pentru drumeții avansați.

13. Faceți un tur cu barca de-a lungul coastei din Sintra

Что стоит сделать в Синтре, Португалия, в 2023 году 10

Un tur cu barca de-a lungul coastei din Sintra este o necesitate dacă vizitați orașul pentru mai mult de o zi. Acesta include, de obicei, opriri la o serie de atracții, cum ar fi Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, și Praia da Ursa, o plajă izolată la care se poate ajunge doar cu barca.

Puteți rezerva o excursie cu barca atunci când vă aflați în oraș. De obicei, tururile durează câteva ore și pot include comentariile unui ghid sau ale unui istoric local. Credem că aceasta este o modalitate excelentă de a vă bucura de frumusețea coastei Sintra și de a învăța despre istoria și cultura regiunii.

14. Gustă bucătăria locală

Что стоит сделать в Синтре, Португалия, в 2023 году 10

Sintra găzduiește multe restaurante excelente care servesc mâncare tradițională portugheză. Vizitatorii pot încerca preferințele locale, cum ar fi pastel de nata (tarte cu cremă), bacalhau (cod sărat) sau cozido à portuguesa (tocană tradițională).

Portughezii iubesc sardinele. Acestea pot fi găsite în majoritatea magazinelor și chiar și în magazinele de închirieri de biciclete și mașini din Sintra. În Lisabona par să fie la fiecare colț de stradă!

Poate că nu sunt pe gustul tuturor, dar sunt o gustare sărată bună de luat cu tine atunci când călătorești prin oraș și te apropii de fiecare atracție turistică. Uneori există o mulțime de variante de arome, așa că nu ezitați să citiți eticheta.

15. Vizitați Muzeul de Artă Contemporană din Sintra

Что стоит сделать в Синтре, Португалия, в 2023 году 10

Muzeul de Artă Modernă din Sintra este găzduit în fostul Palat al Conților de Edla, o clădire din secolul al XIX-lea, care a fost cândva reședința de vară a familiei regale portugheze. (Această familie regală portugheză era în criză!).

Colecția muzeului cuprinde lucrări ale artiștilor portughezi și străini din secolele XIX și XX, cu accent pe arta modernă și contemporană. Colecția include picturi, sculpturi, fotografii și alte opere de artă și este renumită pentru reprezentarea puternică a modernismului portughez.

Pe lângă colecția permanentă, Muzeul de Artă Contemporană din Sintra găzduiește expoziții temporare și evenimente precum conferințe, seminarii și concerte. Dacă sunteți un iubitor de artă, nu veți dori să ratați o vizită la una dintre cele mai importante instituții culturale din Portugalia.

Intrarea la muzeu este gratuită pentru persoanele cu vârsta sub 17 ani și peste 60 de ani, precum și pentru posesorii de carduri de student. Toți ceilalți plătesc 1 euro.

Sintra este un oraș frumos și istoric, cu o varietate de activități culturale și de agrement. Fie că doriți să explorați istoria orașului, să vizitați palatele, să vă bucurați de natura minunată sau să vă relaxați pe una dintre frumoasele plaje din regiune, Sintra are ceva pentru toată lumea.