Flash Sale! to get a free eCookbook with our top 25 recipes.

Insulele din Croația care merită vizitate în 2023

Insulele croate care merită vizitate în 2023

Croaziera pe insulele croate a devenit o vacanță emblematică. Imaginați-vă că navigați pe apele albastre și limpezi ale Mării Adriatice în căutarea unui golfuleț izolat. În Croația există peste 1.000 de insule de la nord la sud, așa că, oriunde ați ajunge, puteți rezerva o excursie de o zi pentru a vedea una dintre ele. Chiar dacă nu vă aflați la bordul unui iaht de lux, la multe dintre cele mai bune insule croate se poate ajunge cu feribotul public sau chiar cu caiacul de mare. Putem confirma că plimbarea cu caiacul prin insulele Croației este o călătorie de neuitat.

Croația are multe insule, dar numai 47 dintre ele sunt locuite. Iar dintre aceste 47 de insule locuite, doar 15 insule au mai mult de 1.000 de locuitori. Așadar, atunci când vizitați insulele croate, sunt șanse să le aveți numai pentru dumneavoastră.

1. Insulele Kornati

Insulele din Croația care merită vizitate în 2023

Insulele Kornati sunt un arhipelag format din 140 de insule și insulițe în largul coastei dalmate. Cel mai mare arhipelag din Marea Adriatică găzduiește Parcul Național Kornati, care atrage vizitatori pentru a explora insulele croate nepoluate și locul de joacă subacvatic. Abundența recifurilor și apele calde și puțin adânci fac din această zonă un loc ideal pentru scufundări și snorkelling.

Ce să faci în insulele Kornati

 • Snorkelling sau scufundări – Majoritatea excursiilor cu barca în Insulele Kornati oferă snorkelling și scufundări. Se crede că insulele găzduiesc aproximativ 200 de specii de pești. Dacă sunteți norocoși, s-ar putea chiar să vedeți delfini.
Острова Хорватии, которые стоит посетить в 2023 году
 • Faceți un tur de-a lungul canalului Sibenik, trecând pe lângă situri militare istorice și repere celebre, până când veți ajunge în Parcul Național Kornati. Veți avea ocazia să faceți snorkelling, să înotați și chiar să săriți de pe stânci. Pentru mai multe informații, consultați aici.
Canal Sibenik
 • Vizitați fortăreața Toureta – Fortăreața Toureta datează din perioada bizantină și se află izolată și dărăpănată pe insula Kornat. Pasionații de istorie se vor bucura de un tur al acestui sit istoric, iar locația sa dramatică și îndepărtată, situată pe vârful unei stânci, îi conferă un plus de atractivitate.
Cetatea lui Tourette

Cum să ajungi acolo

Cel mai bun mod de a ajunge în insulele Kornati este o excursie de o zi, mai ales că majoritatea insulelor sunt nelocuite. Puteți găsi excursii cu barca din Zadar, Sibenik sau Murter, oricare dintre principalele destinații turistice de pe coasta dalmată.

2. Insulele Elaphiti

Insulele Elaphiti

Insulele Elafiti sunt cele mai populare insule croate de vizitat, deoarece sunt situate în apropiere de Dubrovnik, pe partea continentală a Croației. Dubrovnik atrage milioane de turiști datorită bogăției sale de divertisment și a celebrității din Game of Thrones, iar mulți sunt tentați de “itinerariile speciale pe insule” din portul din orașul vechi al orașului Dubrovnik.

Insulele Elaphiti includ trei insule principale: Sipan, Kolocep și Lopud. Populația totală a celor trei insule este de aproximativ 1.000 de persoane, iar majoritatea zonelor rezidențiale sunt sate de pescari liniștite. O vizită la Elafiti este o alegere excelentă pentru cei care se află în Dubrovnik și doresc să se relaxeze pe o insulă liniștită și confortabilă.

Ce să faci în Insulele Elaphiti

 • Înotați în Peștera Albastră și Peștera Verde – Insulele Elaphiti au peșteri speciale în care lumina se reflectă frumos, creând o apă viu colorată. Peștera Albastră este una dintre cele mai renumite peșteri de pe insula Bishevo. Soarele se reflectă pe fundul alb al peșterii albastre, reflectându-se pe pereții de calcar, creând o imagine uimitoare. Peștera verde la fel de frumoasă oferă posibilitatea de a face snorkelling sau de a înota pe insula Sipan.
Peștera Albastră din Insulele Elaphiti
 • Plimbare cu caiacul în jurul insulelor – Închiriați un caiac de mare și explorați insulele de pe malul oceanului. Caiacul de mare vă va duce la golfulețe izolate și plaje de nisip ascunse și veți admira peisajul natural unic dintr-un punct de vedere unic.
Insulele din Croația care merită vizitate în 2023
 • O excursie cu barca din Dubrovnik vă va duce la Kolocep, Lopud și Sipan, unde vă veți opri, veți înota, vă veți bucura de prânz și de băuturi nelimitate. Pare a fi un timp minunat.

Cum să ajungi acolo

Puteți ajunge cu ușurință la Elafitis cu feribotul public, ceea ce este ideal dacă doriți să stați câteva zile. În caz contrar, puteți aranja o excursie de o zi din orașul vechi Dubrovnik.

3. Insula Brac

Insula Brac

Probabil că ați auzit deja de Brac atunci când căutați cele mai bune insule din Croația. Situată în Marea Adriatică, chiar în largul coastei Split, Brac este una dintre cele mai populare insule pentru o excursie de o zi. Brac este cunoscută pentru personalitatea sa și pentru că are de toate, de la evenimente muzicale la orașul vechi istoric și plaja promontoriului Zlatni, renumită pentru windsurfing. Brac este un loc plin de evenimente, dar autentic (o trăsătură admirabilă) și un candidat excelent pentru o excursie în jurul insulelor.

Ce să faci pe insula Brac

 • Plaja Capul de Aur – Plaja Capul de Aur (sau plaja Cornul de Aur) este un loc minunat pentru sporturi nautice și una dintre cele mai frumoase plaje din Croația. Plaja emblematică are forma unui corn, care se extinde spre exterior în formă triunghiulară.
 • Blaca Hermitage este o mănăstire din secolul al XVI-lea construită în stâncă. Puteți urca la mănăstire și vizita muzeul pentru a afla mai multe despre istoria acesteia.
Mănăstirea Blaca

Cum să ajungi acolo

Pentru a ajunge la Brac este ușor: puteți lua un feribot direct din Split. Călătoria durează doar 50 de minute și, chiar și în sezonul scăzut, feribotul circulă de peste 60 de ori pe săptămână.

4. Insula Hvar

Insula Hvar

Hvar este una dintre cele mai bune insule din Croația dacă doriți o atmosferă de stațiune de vară. Bineînțeles, insula are propriile atracții istorice. Orașul Hvar are ziduri din secolul al XIII-lea și multe clădiri vechi. Cu toate acestea, este cel mai bine cunoscut pentru cluburile, pub-urile, barurile și petrecerile de pe plajă. Dacă vreți un loc unde să petreceți din toată inima, Hvar este o alegere excelentă.

Чем заняться на Острове Хвар

 • Fortăreața Fortica – Această fortăreață din secolul al XVI-lea este unul dintre cele mai pitorești locuri din Hvar. Puteți urca în vârful dealului pentru a vedea ruinele și a vă bucura de o priveliște magnifică a orașului, a insulei și a oceanului de dedesubt.
Insula Fortica din Hvar
 • Party at Carpe Diem este unul dintre cele mai vechi localuri de petreceri de pe insulă, deschis în 1999. DJ-urile cântă aici în fiecare seară de la ora 17:00, iar de două ori pe săptămână are loc o prezentare de modă. Carpe Diem este locul unde vă puteți amesteca cu cei bogați și faimoși.
Petrecerea Capre Diem

Cum să ajungi acolo

Cel mai bun mod de a ajunge la Hvar este cu feribotul de pe continent. Puteți lua un feribot spre Hvar din orașe mari, precum Split și Dubrovnik, și este posibil chiar să luați un feribot internațional din Italia.

5. Insula Vis

Insula Vis

Insula Vis este una dintre cele mai bune insule din Croația dacă doriți să vizitați un loc bogat în istorie. Insula Vis a servit ca bază militară iugoslavă între 1950 și 1989, iar astăzi puteți vizita încă instalațiile militare. Este foarte atractivă pentru cei care sunt interesați de istoria politică a Croației. Orașul Vis are, de asemenea, ziduri antice, o baie publică și un muzeu arheologic.

Ce să faci pe insula Vis

 • Scufundări – pe insula Vis există multe epave interesante, inclusiv un avion și un cargo grecesc. Puteți vizita centrul de scufundări de pe insulă pentru a organiza o excursie de scufundări.
 • Vizitați Peștera lui Tito – Tito a fost liderul celui de-al Doilea Război Mondial și își avea cartierul general într-o peșteră de pe insula Vis. Datorită poziției sale aproape de Italia, Vis a fost considerată o locație foarte strategică, iar vizitatorii pot vedea acum o peșteră specială.
Peștera lui Tito

Cum să ajungi acolo

Puteți face un tur organizat de pe continent sau puteți lua un feribot din Split. Călătoria cu feribotul durează aproximativ o oră și jumătate.

6. Insula Rab

Insula Rab

Insula Rab este una dintre cele mai istorice insule din Croația. Are un oraș vechi uimitor, înconjurat de ziduri antice. Dacă sunteți în căutarea unei insule fotogenice și istorice, Rab este locul potrivit. Există Catedrala Sfânta Maria și Biserica Sfântul Ivan, precum și ruine romane împrăștiate pe toată insula. Dacă credeți că mai bine de atât nu se poate, insula Rab are unele dintre cele mai bune plaje din toate insulele croate.

Ce să faci pe Insula Rab

 • Paradise Beach este o destinație fantastică de vacanță pe plajă, cu tobogane cu apă și închirieri de jet ski pentru a vă distra între băile de soare.
Insulele din Croația care merită vizitate în 2023
 • Explorați orașul vechi – Explorarea diferitelor clădiri și a zidurilor vechi ale orașului este o modalitate excelentă de a petrece o dimineață pe insula Rab. Puteți explora orașul pe jos, oprindu-vă pentru o cafea sau un brunch atunci când aveți nevoie.
Insulele din Croația care merită vizitate în 2023

Cum să ajungi acolo

Puteți lua un feribot spre Insula Rab de pe continent sau de pe alte insule din apropiere. Rezervați biletele online (mai ales în timpul sezonului de vârf) pentru a garanta un loc.

7. Insulele Pakleni

Insulele Pakleni

Insulele Pakleni sunt unele dintre cele mai bune insule din Croația, cu plaje frumoase de nisip, snorkelling incredibil și petreceri. Pakleni este un grup de insulițe de lângă Hvar, iar peisajele lor uimitoare și atmosfera distractivă fac din ele o excursie populară de o zi. Mici, dar cu mult caracter, insulele Pakleni sunt niște insule fantastice de vizitat în Croația.

Ce să faci în Insulele Pakleni

 • Bucurați-vă de traseele de mers pe jos – Deoarece insulele sunt atât de mici, le puteți explora cu ușurință pe jos. St Clement este cea mai bună insulă pentru plimbări la umbră, cu pini și arbuști mediteraneeni.
 • Petrecere la Marinkovac Beach Club – Petreceți la fantasticul Marinkovac Beach Club. Insulele Pakleni și-au câștigat reputația de petrecărețe datorită acestui club, iar acesta este un loc minunat pentru a te relaxa.

Cum să ajungi acolo

Puteți vizita Insulele Pakleni într-o excursie de o zi din Hvar sau de pe continent. Este nevoie de doar 30 de minute pentru a ajunge de la Hvar la Pakleni.

8. Insula Mljet

Insula Mljet

Mljet este o insulă croată lungă din Marea Adriatică. Este una dintre cele mai bune insule din Croația pentru iubitorii de natură și găzduiește Parcul Național Mljet. Mljet este acoperită de păduri dense de pini, podgorii și plantații de măslini. Este o insulă ideală de vizitat pentru a aprecia natura și produsele locale proaspete.

Ce să faci pe insula Mljet

 • Peștera lui Odysseus – Nu uitați să vizitați legendara Peșteră a lui Odysseus. Este una dintre cele mai frumoase peșteri din Mljet. Se poate ajunge la ea cu barca sau pe jos.
Peștera Odysseus Insula Mljet
 • Parcul Național Mljet – oferă 5.400 de hectare de rezervații terestre și oceanice care protejează o floră și o faună incredibile. Puteți să mergeți cu bicicleta sau să faceți drumeții prin parc și să luați cu dumneavoastră echipament de snorkelling pentru a aprecia recifele și atracțiile subacvatice.
Parcul Național Insula Mljet
 • Palatul Roman este cel mai important punct de reper istoric din Mljet. Vechiul palat din secolul al V-lea este situat pe promenada Polace, acum împărțită în două de un drum aglomerat.
Palatul roman de pe insula Mljet

Cum să ajungi acolo

Cel mai simplu mod de a ajunge pe insula Mljet este de a lua un feribot din Dubrovnik. Călătoria durează aproximativ două ore și jumătate.

9. Insula Pag

Insula Pag

Insula Pag este una dintre cele mai bune insule din Croația dacă sunteți în căutarea unor peisaje naturale impresionante (ușor bizare). Cu excepția zonei construite a orașului Pag, sosirea în Pag nu este ca o aterizare pe lună. Există un peisaj lunar dezolant și un contrast puternic cu insulele mai luxuriante ale Croației. În orașul Pag veți găsi o viață de noapte distractivă, o mulțime de trasee de drumeție și produse locale, cum ar fi paski sir, care se numește brânza Pag și este făcută din lapte de oaie.

Ce să faci pe Insula Pag

 • Petreceri de striptease în Zrce – Zrce este centrul vieții de noapte din Pag. Există baruri și cluburi de-a lungul coastei, iar petrecerile pe plajă sunt frecvente.
petrecere pe plaja Pag Island
 • Gustați delicatesele insulei – Deci, trebuie să încercați brânza Pag. Cu toate acestea, mielul Pag este, de asemenea, o delicatesă locală, de obicei la grătar și servit cu cartofi. Aceste feluri de mâncare sunt extrem de populare, așa că mergeți la un restaurant și verificați ce servesc.

Как добраться

Insula Pag este cea mai ușor de accesat din acest ghid. Insula este legată de continent printr-un pod și are un feribot pentru mașini. Puteți trece cu mașina peste pod sau puteți naviga până la Pag; alegerea vă aparține.

10. Insula Korcula

Insula Korcula

Insula Korcula este cunoscută pentru vegetația și pădurile sale dense și pentru frumusețea orașului Korcula. Unii oameni chiar numesc orașul Korcula “micul Dubrovnik”, deoarece zidurile sale mai mici, piețele medievale și clădirile istorice seamănă cu faimosul oraș din Croația. Insula are o mulțime de istorie grecească și o recomandăm tuturor pasionaților de istorie sau celor care caută o destinație insulară frumoasă și bine dezvoltată.

Ce să faci pe insula Korcula

 • Vizitați plaja Pupnacka Luka – este un loc uimitor care poate fi vizitat într-o singură zi. Este renumit pentru apele sale turcoaz și nisipul alb strălucitor.
Plaja Pupnacka Luka
 • Vizitați Muzeul orașului Korcula – Sunteți gata pentru puțină istorie? Acest muzeu prezintă istoria și cultura din Korcula și se află într-o locație unică – într-un palat renascentist din secolul al XVI-lea.
Muzeul Korczul

Cum să ajungi acolo

Cel mai bun mod de a ajunge pe insula Korcula este să luați un feribot de la Split, care durează puțin mai puțin de patru ore. De asemenea, puteți lua feriboturi mai mici, mai puțin regulate, de pe insulele din apropiere.

11. Insula Cres

Insula Cres

Insula Cres este a doua insulă ca mărime din Marea Adriatică, fiind legată de insula vecină Lošinj printr-un pod. Insula Cres este un pic în afara radarelor turistice, dar dacă sunteți în căutarea unei insule croate interesante și mai puțin aglomerate, aceasta este un candidat excelent. Orașul Cres are multe trăsături italiene, deoarece insula a fost în trecut sub dominație venețiană, are peisaje frumoase și multă istorie.

Ce să faci pe insula Cres

 • Vizitați colonia de grifoni – Iubitorii de natură sau de păsări vor fi încântați să vadă colonia de grifoni din Cres. Îmi amintesc că le priveam în timp ce mă plimbam cu caiacul în jurul Insulei Cres. Insula Cres joacă un rol activ în conservarea naturii, oferind un sanctuar pentru ca păsările speciale să se dezvolte departe de aglomerație.
Insulele croate care merită vizitate în 2023
 • Vizitați Turnul Venețian, un loc ideal pentru a aprecia istoria insulei. Turnul a făcut parte din fortificațiile venețiene ale insulei, construite pe vremea când Cres se afla sub dominație italiană.

Cum să ajungi acolo

Puteți lua un feribot din Croația continentală sau puteți zbura spre Krk și de acolo să luați un feribot.

12. Insula Obonjan

Insula Obonyan

Doriți să vă bucurați de vacanță pe o insulă privată? Obonjan este una dintre cele mai bune insule din Croația. Uitați de orașul stațiune; Obonjan este o insulă stațiune specializată în glamping de lux pentru adulți. Insula se află la granița dintre petrecere, wellness și lux pur. Acesta oferă un pachet de vacanță complet, perfect dacă doriți să vă răsfățați cu o noapte de cazare în afara continentului. Obonjan are o ambianță exclusivistă și este ideal pentru iubitorii de lux.

Ce să faci pe insula Obonjan

 • Participați la unul dintre festivaluri sau nopți de club – Obanjan găzduiește întotdeauna cei mai noi DJ și artiști. Obanjan găzduiește cele mai interesante concerte și evenimente regulate, dacă aveți chef de distracție.
 • Luați parte la activitățile din stațiune – Poate părea o idee de itinerar cam penibilă, dar stațiunea are de toate. Puteți participa la cursuri gratuite de yoga sau la o proiecție de film.

Cum să ajungi acolo

Cel mai bine se poate ajunge la Obanjan cu feribotul sau cu taxiul din Sibenik. Obanjan Island Resort oferă, de asemenea, transferuri cu barca.

13. Insula Krk

Insula Krk

Krk este renumită pentru arhitectura sa veche și pentru atmosfera fermecătoare pe care o promit orașele medievale. Orașul său fortificat este plin de alei fotogenice și clădiri frumoase, unele dintre ele datând din secolul al V-lea. În special, Krk este singura insulă unde pot fi văzuți urși, deoarece insula este atât de aproape de continent încât urșii traversează înot strâmtoarea. Krk este un loc confortabil și interesant, perfect pentru cei care doresc o excursie de o zi de pe continent.

Чем заняться на Острове Крк

 • Vizitați bazilica din secolul al V-lea din Omišalj – Bazilica este cea mai veche clădire care a supraviețuit pe insula Krk și este un loc fascinant de vizitat dacă vă place istoria sau arheologia. Structura a fost păstrată în forma sa originală și puteți distinge cu ușurință diferitele camere și caracteristici.
Insulele din Croația care merită vizitate în 2023
 • Vizitați Castelul Frankopan – Castelul Frankopan se ridică deasupra orașului Krk și a fost comandat de familia Frankopan, o veche familie nobilă din Croația. De-a lungul secolelor, castelul a fost întreținut continuu, cu lucrări importante în secolele XIII și XIV.
Castel franțuzesc pe insula Krk

Cum să ajungi acolo

Să ajungi la Krk este atât de ușor încât tot ce trebuie să faci este să treci cu mașina peste podul de legătură. După cum am mai spus, Krk este foarte aproape de coasta continentală, ceea ce înseamnă că poate fi conectată în mod convenabil printr-un pod permanent, în loc să se recurgă la o traversare cu feribotul.

14. Insula Murter

Insula Murter

Murter este insula tropicală pe care probabil că ți-o dorești. Gândiți-vă la plaje cu nisip fin, păduri luxuriante și puncte de vedere frumoase. Murter este doar o insulă mică, dar tocmai de aceea este atât de plăcută de explorat pe jos. Puteți merge pe jos până la plajele uimitoare și vă puteți petrece întreaga zi plimbându-vă de la o plajă la alta. Vă recomandăm să vă aduceți propriul echipament de snorkelling pentru a putea observa viața marină de pe fiecare plajă.

Ce să faci pe Insula Murter

 • Scufundări – Apele din Murter sunt ideale pentru pescuit, așa că puteți fi sigur că veți găsi o mulțime de viețuitoare marine în timp ce faceți snorkeling. Centrul de scufundări de pe insulă oferă scufundări cu ghid și cursuri de scufundări, astfel încât puteți să vă scufundați sau să vă perfecționați abilitățile.
 • Muzeul construcțiilor navale din lemn din Betina este un loc fascinant de vizitat, care prezintă istoria construcțiilor navale din oraș, de la uneltele nautice la costumele tradiționale. Dacă sunteți interesat de istoria maritimă, muzeul vă va oferi o perspectivă valoroasă asupra vieții de pe insulă.
Insulele din Croația care merită vizitate în 2023

Cum să ajungi acolo

Să ajungi la Murter este un vis, deoarece este legat de continent printr-un mic pod mobil. La insulă se poate ajunge cu autobuzul sau cu mașina – evitați traversarea între orele 17.00 și 17.30, când podul este deschis.

15. Insula Zlarin

Insula Zlarin

Zlarin este una dintre cele mai frumoase insule croate, situată în apropiere de coasta Sibenikului. Aici vă așteaptă plaje nesfârșite de nisip și păduri de pini. Cu toate acestea, Zlarin are, de asemenea, o scenă fantastică de cumpărături și este renumit pentru produsele sale de coral. O ocupație comună pe Zlarina este extragerea coralului și transformarea lui în bijuterii. De asemenea, pe insulă există situri istorice care datează din secolul al XIII-lea. Zlarina este un fel de copil de aur cu calități uimitoare și are multe de oferit.

Ce să faci pe insula Zlarin

 • Faceți escaladă – Nu vă vom judeca pentru că vreți să petreceți câteva ore pe plajă, dar când ați terminat, asigurați-vă că profitați de stâncile din Zlarina. Partea de est a insulei este renumită pentru cățărarea pe stâncă și puteți rezerva o sesiune organizată de escaladă pentru a vă face să vă simțiți adrenalina.
 • Vizitați Muzeul Coralului – aflați mai multe despre legătura insulei cu coralul și vedeți cele mai bune suveniruri din coral.
музей корралов на острове Зларин

Cum să ajungi acolo

Este ușor să ajungi la Zlarin. Luați feribotul din Sibenik, care circulă în mod regulat în sezonul de vârf și în cel de jos.

16. Insula Veliki Brijun

Insula Veliki Briun

Brijun face parte din arhipelagul Brijun și este una dintre cele mai bune insule din Croația, unde puteți aprecia natura neatinsă. Veliki Brijun face parte din Parcul Național Brijun și se întinde pe o suprafață de 1.700 de hectare, cea mai mare parte fiind o zonă verde protejată. Veliki Brijun este cea mai verde insulă din Croația. Este, de asemenea, cunoscut pentru forma sa unică, învolburată, care este adesea surprinsă în fotografiile aeriene ale insulei.

Ce să faci pe Insula Brijun

 • Vizitați urmele de dinozauri – Vă interesează paleontologia? Veli-Brijun găzduiește mai mult decât viața sălbatică din secolul XXI; pe insulă se pot vedea urme de animale preistorice. Principala amprentă de dinozaur se află la doar o scurtă plimbare de portul Veli-Brijun.
Insulele croate care merită vizitate în 2023
 • Luați “trenul turistic” – Dacă preferați să vă economisiți picioarele și energia, trenul turistic este o alegere excelentă, care vă va duce rapid în jurul insulei într-un tur de vizitare a obiectivelor turistice. Veți trece pe lângă toate atracțiile principale din Veliki Bryuna, inclusiv parcul safari.
Insulele croate care merită vizitate în 2023

Cum să ajungi acolo

Puteți ajunge la Veli Brijun cu taxiul, dar cea mai sigură cale este cu feribotul de la Fazana. Există un feribot care face legătura între Veli Brijun și partea continentală din Fazana, cu o durată de 20 de minute.

17. Insula Dugi Otok

Insulele croate care merită vizitate în 2023

Dugi otok este una dintre insulele periferice situate în apropiere de Zadar, în centrul Croației. Deși Dugi otok nu se află pe un traseu turistic foarte frecventat, poate fi considerată cu ușurință una dintre cele mai bune insule din Croația. Dugi otok este un adevărat paradis, cu plaje frumoase și locuri idilice, cum ar fi Sali, un mic sat de pescari. Insula este una dintre cele mai mari insule de lângă Zadar și are multe oportunități de aventură și explorare.

Ce să faci pe insula Dugi Otok

 • Parcul Natural Telašćica – Dugi otok este cunoscut pentru lacurile sale de apă sărată, iar în Parcul Natural Telašćica se află Lacul Mir. Lacul Mir este plin de animale marine care trăiesc în apă de mare și reprezintă o atracție naturală frumoasă.
Parcul Național Telascica
 • Vizitați Sanctuarul măgarilor – are o mare importanță pe Dugi otok, deoarece măgarii au fost foarte importanți pentru supraviețuirea insulei. O vizită la această rezervație este acum o activitate plină de satisfacții pe insulă. Deși rezervația este mică, trebuie neapărat inclusă în itinerariul dumneavoastră în jurul Dugi otok.

Cum să ajungi acolo

Să ajungi la Dugi otok este ușor: durează mai puțin de o oră și jumătate cu feribotul din Zadar. Este mai convenabil să veniți aici pentru câteva zile decât să vă grăbiți să plecați într-o excursie de o zi.

18. Insula Mrchara

Insula Mrcara

Dacă doriți să faceți o excursie de o zi pe o insulă pustie, Mrčara este una dintre cele mai bune insule din Croația. Mrcara este atât de departe de traseele bătute încât unii o numesc “ultima insulă”. Pe insulă veți găsi doar facilități de bază, cum ar fi un mic debarcader și un restaurant sezonier. Poate că nu este cea mai populară excursie de o zi, dar dacă aveți un simț al aventurii, vă va plăcea la Mrcara.

Ce să faci pe Insula Mrčara

 • Explorați traseele de mers pe jos de pe insulă – O parte din farmecul Mrčara este frumusețea sa brută și liniștea. Pe traseele sale de drumeție, vă puteți cufunda în natură și numai în natură – ascultând cântecul păsărilor, admirând flora și observând animalele sălbatice.
 • Snorkellingul pe plaje este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut pe Mrčara. Plajele cu pietriș și apele calme sunt ideale pentru o viață marină înfloritoare, iar Mrčara este una dintre cele mai bune insule croate pentru observarea vieții marine.

Cum să ajungi acolo

Cel mai bun mod de a ajunge la Mrcara este să luați un feribot de la Split la Lastovo, o insulă mare din apropierea Mrcara. De la Lastovo puteți aranja un transfer la Mrcara.

19. Insula Drvenik Veli

laguna albastră Drvenik Veli

Drvenik Veli este una dintre cele mai mici insule croate, în apropiere de Split. Are o istorie modestă și a fost casa păstorilor și a nomazilor încă din secolul al XV-lea. Deși nu dispune de infrastructura necesară pentru siturile istorice, în Drvenik Veli puteți simți moștenirea unei comunități îndepărtate. Drvenik Vali este o alegere fantastică dacă doriți să aruncați o privire asupra vieții de pe o mică insulă croată.

Ce să faci pe insula Drvenik Veli

 • Încercați fructele de mare locale – Fructele de mare proaspăt pescuite sunt întotdeauna o idee delicioasă, iar atunci când vizitați Drwenik Vale, vă sugerăm să cedați acestei tentații. Supraviețuirea economică a insulei depinde de pescuit, iar cele câteva restaurante locale din Drwenik Vale servesc unele dintre cele mai proaspete capturi.
 • Înotați în Laguna Albastră din Drvenik Vejla, un loc frumos de înot, cunoscut pentru apele sale de un albastru strălucitor. Numele său oficial este Golful Krknjasi, care este situat în partea de est a insulei – un loc convenabil și ușor accesibil pentru vizitatori.
голубая лагуна Дрвеник Вели

Cum să ajungi acolo

La Drvenik se poate ajunge rapid cu taxiul sau cu feribotul. Este nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a ajunge de pe continent la orașul principal al insulei, Drvenik.

20. Insula Silba

Insula Silba

Silba este una dintre cele mai bune insule fără mașini și în aer liber din Croația. Câteva tractoare pentru aprovizionarea cu bunuri esențiale și un poștaș pe scuter pot fi găsite aici, și atât; restul insulei este liniștită și pustie. Silba este unul dintre cele mai însorite locuri din Croația și, cu toate golfulețele și plajele sale ascunse, ce loc mai bun pentru a te bucura de soare.

Ce să faci pe Insula Silba

 • Plajă – profitați de soare și mergeți la plajă. Silba are o selecție minunată de plaje care abia așteaptă să vă aruncați prosopul de plajă, iar noi vă recomandăm cel mai mult Dobre Vode și Nozdre.
 • Urcați pe Toreta – Toreta este singurul turn de pe Silba și puteți urca pe o scară îngustă în spirală pentru o priveliște magnifică a insulei și a oceanului. Legenda spune că un marinar a construit Toreta pentru iubita sa, dar aceasta i-a respins dragostea și l-a trădat, căsătorindu-se cu un altul – s-a săturat să privească și să aștepte din turn.
Torretta pe insula Silba

Cum să ajungi acolo

Este suficient să luați feribotul spre Silba din Zadar. Călătoria durează aproximativ o oră, iar feribotul circulă de două ori pe zi, dar verificați programul de pe site-ul web, deoarece acesta se poate modifica.

Iar acestea sunt unele dintre cele mai bune insule din Croația. Fie că alegeți una dintre insulele principale sau faceți o excursie în afara traseelor bătute, veți avea parte de o experiență fantastică, cu priveliști magnifice ale Mării Adriatice. Călătoria în jurul insulelor este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Croația, permițându-vă să vedeți cu adevărat frumusețea coastei dalmate.

Insulele croate sunt unele dintre cele mai frumoase din lume, iar golfurile lor izolate și plajele idilice fac din ele unele dintre cele mai bune locuri de pe pământ pentru a călători în jurul insulelor.