Flash Sale! to get a free eCookbook with our top 25 recipes.

25 de locuri de vizitat în Marbella, Spania

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Dacă sunteți în căutarea unor lucruri de făcut în Marbella pentru a profita la maximum de vacanța dumneavoastră pe plajă, ați ajuns la locul potrivit. Am adunat cele mai bune plaje din Marbella, precum și activitățile culturale și principalele atracții ale orașului. Sunteți gata să începeți să vă planificați călătoria în Marea Mediterană?

Un oraș plin de farmec din sudul Spaniei, Marbella este steaua strălucitoare a Costa del Sol. Cu promenade lungi care se înfășoară de-a lungul plajelor de nisip, baruri pe plajă și un oraș vechi fermecător, nu trebuie ratată o excursie în acest frumos oraș spaniol de la Marea Mediterană.

Vă veți îndrăgosti de cultura orașului vechi din Marbella, de plimbările zilnice de-a lungul promenadei și de degustarea delicioasei bucătării spaniole. După ce veți petrece o săptămână în capitala turistică a Costa del Sol, veți simți că ați putea să vă mutați aici. În plus, având în vedere că costul imobilelor pare destul de rezonabil, poate. Între timp, haideți să vedem ce este de făcut în Marbella pentru a vă ajuta să vă planificați călătoria.

1. O plimbare prin orașul vechi din Marbella

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Orașul vechi din Marbella este un loc frumos din oraș, unde vă puteți plimba pe străzi admirând clădirile albe, mărginite de pavaje fermecătoare. Găsiți o cafenea pentru a savura un cocktail sau cumpărați rochii în stil andaluz într-unul dintre numeroasele magazine. Este un loc în care vă puteți relaxa, privi oamenii și intra în spiritul spaniol. Orașul vechi are multe restaurante cu locuri în aer liber, unde puteți mânca tapas în timp ce vă cufundați în cultura spaniolă.

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Orașul vechi din Marbella datează din secolul al XV-lea și este locul perfect pentru a intra cu adevărat în atmosfera andaluză. Casele albe și clădirile istorice sunt împodobite cu flori colorate, ceea ce creează oportunități foto deosebite. Există o mulțime de terase confortabile pe acoperișuri, buticuri de îmbrăcăminte și clădiri istorice. Te poți pierde aici o zi întreagă rătăcind pe străzile înguste.

Dacă doriți un tur ghidat al orașului vechi, acest tur pietonal foarte apreciat vă va conduce de la Fântâna Rocío din Parcul Almeda spre plaje, unde veți vedea Monumentul lui Dali, portul maritim și promenada Marina. Apoi vă veți îndrepta spre orașul vechi pentru a vedea primăria și casa primarului, zidurile maure și castelul din Marbella, precum și bisericile și siturile istorice din orașul vechi.

2. Continuați spre Avenida Del Mar

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Avenida Del Mar este o frumoasă stradă pietonală care leagă orașul vechi din Marbella de plajă. Palmierii sunt plantați de-a lungul căii care duce din Parcul Alameda spre Bulevardul Duque de Ahumada. Ceea ce îl face unic este linia de statui proiectate de Salvador Dali. Dar nu doar statuile lui Dali împodobesc Avenida Del Mar, ci și operele altor artiști. Dali nu a locuit în Marbella, așa că ni s-a părut ciudat că a avut o colecție atât de remarcabilă, dar și-a petrecut vacanțele aici, așa că trebuie să se fi îndrăgostit de această bucată de paradis de pe Costa del Sol.

3. Relaxați-vă în Parcul Alameda

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

La doar o scurtă plimbare de Avenida Del Mar se află pitorescul parc Alameda. Acest colț liniștit este un refugiu ideal pentru a scăpa de agitația de pe străzile aglomerate din Marbella. Parcul datează din secolul al XVIII-lea, este situat chiar în centrul orașului și este destul de mic, dar este plin de palmieri umbroși și de ferigi care vă vor ascunde de soarele fierbinte.

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Pe măsură ce vă plimbați de-a lungul celor patru alei din Parque Alameda, veți vedea fântâna din Parque Alameda și băncile colorate din ceramică, amplasate pentru a vă relaxa la umbră. Băncile se numesc azulejos și sunt toate pictate manual. Există, de asemenea, un carusel frumos, perfect pentru copii.

4. Plimbare pe malul mării din Marbella în fiecare zi

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

O plimbare de dimineață de-a lungul Paseo Maritimo (Promenada Marbella) poate fi o activitate bună în Marbella. Puteți să vă luați o cafea la pachet și să vă plimbați pe traseul de 7 kilometri în zori, pentru a evita aglomerația. În mijlocul plimbării, orașul se trezește și mai mulți oameni vor ieși să facă jogging sau să se plimbe cu bicicleta, pentru a se bucura de ambianța frumoasă din această perioadă a zilei.

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

În fiecare dimineață, faceți poftă de mâncare și opriți-vă la unul dintre numeroasele restaurante pentru o cafea și un mic dejun cu vedere magnifică la mare. Promenada leagă cele mai bune plaje din Marbella de orașul vechi din Puerto Deportivo de Marbella și Puerto Banús. Este ușor de făcut, deoarece există o mulțime de locuri în care vă puteți opri pentru cafea și apă, drumul este adesea înconjurat de palmieri și este larg și plat.

5. Închiriază un iaht pentru o croazieră la apus de soare din Puerto Banus

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Puerto Banús din Marbella este renumit pentru iahturile sale luxoase, mașinile rapide și hotelurile de lux. De ce să nu îmbrățișați stilul de viață al celor bogați și faimoși și să rezervați o croazieră la apus de soare pe această coastă idilică a Costa del Sol?

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Este o scenă frumoasă, cu vedere spre coasta din sudul Spaniei. Puteți naviga de-a lungul coastei sorbind șampanie și degustând tapas, simțindu-vă ca niște milionari în timpul serii și relaxându-vă.

6. Excursie cu caiacul

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Dacă nu vă place yachtingul și doriți o experiență mai practică pe apă, faceți o excursie cu caiacul pentru a admira priveliștile frumoase ale coastei din Marbella. Plecând din portul de agrement din Marbella, veți găsi lanțul muntos Sierra Blanca și promenadele hotelurilor și restaurantelor din Marbella. Plajele și apele de pe Costa del Sol sunt limpezi, așa că faceți o baie în apele calde ale Mediteranei cât timp vă aflați aici. Caiacul este una dintre modalitățile noastre preferate de a explora orice coastă.

7. Puerto Banús

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

După o croazieră (sau o plimbare cu caiacul), petreceți timp în Puerto Banús pentru a savura fructe de mare proaspete. Puerto Banús este punctul culminant al vieții de noapte din Marbella și, pe măsură ce vă plimbați pe străzi, veți găsi tineri de douăzeci și ceva de ani ultra-chic, care își etalează mașinile rapide și pantofii de firmă. Aici veți găsi restaurante și baruri șic, unde veți dori cu siguranță să vă puneți o rochie de designer pentru o noapte în oraș.

8. Un tur al vieții de noapte din Marbella în Puerto Banús

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Cea mai bună viață de noapte din Marbella este în Puerto Banús, iar puțin mai departe de Puerto Banús se află zona Golden Mile. În aceste zone există o mulțime de cluburi de noapte și baruri. Dacă sunteți în căutarea unor lucruri de făcut în Marbella noaptea, o idee excelentă este să începeți cu un tur. Vă puteți începe turul vieții de noapte la faimosul Sinatra Bar din Puerto Banús, iar apoi veți merge în baruri pentru a vă bucura de tratament VIP în cele mai bune baruri și cluburi din Marbella. Toate taxele de intrare sunt plătite, iar tu te vei bucura de o ieșire în oraș cu un ghid local și îți vei face noi prieteni.

9. Plaza De Los Naranjos (Piața portocalie)

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Plaza de Los Naranjos își ia numele de la portocalii care cresc în piață și reprezintă inima orașului vechi din Marbella. Cafenele în aer liber, cu umbrele mari, acoperă piața, care este plină de restaurante. Dacă sunteți în căutarea unor locuri de mâncat în Marbella, acesta este locul unde trebuie să mergeți! Acesta este situat în centrul orașului vechi, înconjurat de case andaluze albe tradiționale și umbrite de portocali. În centrul pieței se află o frumoasă fântână renascentistă. Este greu de văzut, deoarece piața este plină de multe mese, scaune și umbrele, dar merită să aruncați o privire.

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

10. Biserica Iglesia De La Encarnación

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Continuați prin orașul vechi pentru a vedea Iglesia de la Encarnación (Biserica Doamnei Noastre a Întrupării). Situată în apropiere de Plaza de Los Naranjos, Iglesia de la Encarnación se află în centrul bine-cunoscutei Plaza de la Iglesia. Cunoscută și sub numele de Catedrala din Marbella, a fost construită în secolul al XVII-lea.

Construită pe locul unei foste moschei, Iglesia de la Encarnacion este un amestec de arhitectură renascentistă și barocă destul de interesant. Păstrează unele elemente musulmane, de exemplu, turnul bisericii a fost inițial minaretul unei moschei.

Unde să mănânci în Marbella Old Town

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Poate că nu este primul gând care îți vine în minte atunci când plănuiești o cină în Marbella, dar Thaiessence este locul unde trebuie să mergi pentru o mâncare uimitoare. Situat în orașul vechi din Marbella, în hotelul de tip boutique Maison Artois, acest restaurant combină bucătăria peruano-thailandeză cu ingrediente andaluze. Există o atmosferă răcoroasă și un bar minunat pe acoperiș.

11. Faceți un tur al vinului

Un tur cu vinul și bicicleta în Marbella este una dintre cele mai bune modalități de a explora orașul vechi, în timp ce vă cufundați în bucătăria și vinul andaluz. Un tur cu bicicleta nu este doar un tur culinar, ci și o imersiune culturală. Veți învăța despre istoria și cultura Spaniei, pedalând de la sculpturile lui Dali de pe Avenida Del Magché până în parcul Alameda și în orașul vechi, degustând tapas și vin sau bere spaniolă.

12. Murallas Del Castillo – Castelul Marbella

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Îndepărtându-vă de orașul vechi din Marbella, este posibil să dați peste un castel maur și zidurile orașului. Castelul din Marbella, care datează din secolul al X-lea, se află nu departe de orașul vechi. Nu puteți intra în interiorul castelului, dar văzând turnurile și vechile ziduri maure este o priveliște de admirat.

Este cea mai importantă rămășiță a arhitecturii arabe din Marbella. La un moment dat au existat 10 turnuri, dar astăzi au rămas doar două. Cele mai bune părți ale castelului care a supraviețuit se află de-a lungul zidurilor sudice și estice.

13. Biserica Iglesia Del Santo Cristo De La Veracruz

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Marbella este veche, iar orașul său vechi este cu siguranță vechi, așa că este plin de biserici istorice. O altă biserică care merită vizitată în Marbella este Iglesia Del Santo Cristo De La Veracruz. Mica capelă datează din secolul al XV-lea și a fost extinsă în secolul al XVIII-lea. Este o biserică frumoasă, care a fost complet renovată în 1992. Merită să vă opriți aici atunci când vă plimbați prin Barrio Alto.

14. Faceți un tur cu bicicleta

Un tur de Marbella cu bicicleta este o modalitate excelentă de a explora Marbella. Plimbați-vă de-a lungul siturilor istorice pe pistele de biciclete, bucurându-vă de soarele andaluz. Începând de pe Marbella Bay, veți vedea opera lui Dali pe Avenida del Mar, apoi veți merge în Alameda Park și în orașul vechi din Marbella. Pedalați pe străduțe înguste până când ajungeți în Piața Santo Cristo. Dar apoi veți ieși din oraș pentru a vizita satul tradițional de pescari Barrio de Los Pescador.

15. Alăturați-vă unui tur gastronomic al orașului Marbella

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Nu există nicio îndoială că bucătăria spaniolă este una dintre cele mai bune din lume, iar un tur culinar în Marbella este una dintre cele mai bune modalități de a te cufunda în cultura sa. Atunci când vizităm pentru prima dată o țară, nu știm niciodată ce să comandăm din meniu, așa că un tur culinar oferă o introducere în cele mai bune mâncăruri din zonă. Turul culinar vă poartă într-o călătorie culinară prin mâncărurile locale, inclusiv o degustare de Pescaito Frito (un amestec de diferite tipuri de pește, inclusiv anșoa, calmar și creveți), Salmorejo casero (o versiune andaluză a gazpacho și multe altele).

16. Vila romană – Villa romana de Río Verde

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Este posibil ca Marbella să se fi aflat cândva sub dominație maură, dar are și o istorie romană. Vila romană este situată la 5 km de centrul orașului, între orașul vechi și Puerto Banus. Situl arheologic antic datează din secolul I d.Hr. Vila romană a făcut parte din Marele Imperiu Roman. Cu toate că astăzi nu a mai rămas mare lucru din el, plăcile sale de mozaic alb-negru sunt bine conservate și sunt renumite pentru designul lor unic.

17. Plajele din Marbella

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Nu există nicio îndoială că Marbella este un paradis pentru iubitorii de plajă. Deși se află pe locul 15 pe lista noastră, plajele din Marbella sunt cu siguranță numărul 1. Scopul nostru este de a vă oferi idei de lucruri de făcut în Marbella în afara plajelor. Dar, credeți-ne, cea mai mare parte a timpului o veți petrece pe plajă!

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Marbella are șapte plaje, plaje cu o calitate excelentă a apei, care au grijă de mediul înconjurător și dispun de servicii și facilități. Pentru o vacanță pe plajă, în Marbella veți găsi unele dintre cele mai bune plaje din Europa.

Promenada este plină de cluburi de pe plajă, restaurante și cabane pe plajă. Multe dintre ele se află la distanță de mers pe jos una de alta. Plajele se întind la est și la vest de centrul orașului.

Unele dintre cele mai bune plaje din Marbella:

  • Playa de la Fontanilla este cea mai populară plajă din Marbella, aproape de centrul orașului. Aici veți găsi cabane și șezlonguri de închiriat, precum și numeroase restaurante și facilități. Dacă doriți să vă distrați pe plajă, aveți la dispoziție o mulțime de sporturi nautice.
  • Bounty Beach este o întindere lungă de nisip auriu, cu șezlonguri de închiriat, sporturi nautice și restaurante. Există, de asemenea, un snack bar omonim, festivaluri și muzică bună.
  • Plaja Cabopino este o plajă de nisip lungă de 1,5 km, în apropiere de Puerto de Capobino. Această plajă are dune de nisip adăpostite și o zonă de nudiști.
  • Alte plaje din Marbella care sunt foarte recomandate sunt Playa Real de Zaragoza, Playa Alicate, Playa Guadalmina, Linda Vista.

18. Cumpărături în Marbella

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Unul dintre lucrurile preferate pe care le puteți face în Marbella este să vizitați magazinele de modă andaluze. În tot orașul vechi există multe magazine de unde puteți cumpăra haine andaluze. Puteți chiar să vă cumpărați o rochie de flamenco și să participați la unul dintre festivalurile care au loc în mod regulat în oraș.

19. Golf în Marbella este popular

Marbella este o destinație populară de golf, cu unele dintre cele mai bune terenuri de golf din lume. La aeroportul din Malaga, puteți vedea mulți oameni care își iau cu ei crosele de golf pentru a merge la numeroasele terenuri de golf de pe Costa del Sol. Nici noi nu suntem mari amatori de golf, dar nu ne-am face treaba dacă nu v-am povesti despre golf în Marbella.

20. Muzeul de pictură spaniolă contemporană (Museo Del Grabado Español Contemporáneo)

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

În timp ce vă plimbați prin orașul vechi, aruncați o privire la Museo de Paintings Modernes Españoles (Muzeul de Pictură Modernă Spaniolă). Acesta este singurul muzeu din Spania care conservă picturi spaniole moderne din secolele XX și XXI.

21. Muzeul Bonsai

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Din păcate, Muzeul Bonsai s-a închis în 2018. Aceștia sunt în căutarea unei noi locații și sperăm că vor găsi una până când veți vizita Marbella. Muzeul bonsai din Marbella avea cea mai bună colecție de bonsai din Europa și cea mai bună colecție de măslini din lume!

22. Spectacol de cai andaluzi și flamenco

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Nicio excursie în sudul Spaniei nu ar fi completă fără a vedea caii andaluzi în acțiune. Călăreți iscusiți își montează caii albi și execută un balet ecvestru. Îmbrăcați în costume tradiționale andaluze, caii și călăreții se învârt în jurul unei talentate dansatoare de flamenco care pare să pună calul în transă. Caii și călăreții cântă în ritmul muzicii, iar în arena circulară se desfășoară sub ochii dumneavoastră un spectacol de flamenco plin de culoare.

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

23. Sat alb – Setenil De Las Bodegas

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Acest tur foarte bine cotat duce la satele Ardales și Cuevas del Becerro și apoi continuă la Setenil de las Bodegas. Setenil de las Bodegas este satul alb original din zonă și este considerat cel mai frumos. Acest tur vă permite să explorați Ronda și Setenil de las Bodegas, precum și să vedeți faimosul pod unic peste defileul El Tajo și cea mai veche arenă de tauri din Spania.

24. Gibraltar

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

Teritoriul britanic Gibraltar se află la doar 90 de minute de Marbella și este un loc minunat pentru o excursie de o zi. Dacă doriți să faceți o pauză de la plaje, puteți vedea multe dintre principalele obiective turistice într-o singură zi sau puteți petrece o noapte sau două în această țară interesantă de pe coasta de sud a Spaniei.

25. Caminito Del Rey

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

O excursie fascinantă de o zi din Marbella este Caminito Del Rey. Situată la un kilometru de Marbella, această rută a fost cândva una dintre cele mai periculoase din Europa.

Astăzi este sigur și interesant. Această excursie de o zi vă poartă de-a lungul unei poteci care se află pe o stâncă care atârnă la 100 de metri deasupra rezervorului de mai jos. Veți parcurge 5 kilometri pe această potecă ridicată pentru a vă bucura de unele dintre cele mai frumoase priveliști din Andaluzia.

Unde să stați în Marbella

25 мест куда стоит сходить в Марбелье, Испания

1. NH Hotel Marbella

Piscină în aer liber și sală de gimnastică, restaurant el fresco și bar la piscină. Este un hotel grozav, cu o atmosferă minunată și camere moderne, dar este un pic cam departe de orașul vechi. A fost o plimbare de aproximativ 15 minute până la plajă.

2. Hotel Don Pepe Gran Meliá

Hotelul emblematic de lux din Marbella, Spania. Acesta este situat chiar pe plajă și are o piscină mare, un centru de fitness, un restaurant și baruri. Hotelul are o atmosferă fantastică și este foarte recomandat. Este un pic cam departe de orașul vechi, dar datorită plajei frumoase și promenadei, are tot ce ai putea avea nevoie.

3. Hotel Monarque El Rodeo

Acesta este un hotel de buget mare în Marbella, aproape de orașul vechi și de plajă. La distanță de mers pe jos de cele mai multe dintre principalele atracții din Marbella. Bun hotel de buget în orașul vechi, aproape de Alameda Park și de plaje. Tarife all inclusive și cu pensiune parțială, cu mic dejun, prânz și cină tip bufet.

4. Oasis by Don Carlos

Dacă sunteți în căutarea unui hotel de lux în Marbella, Oasis by Don Carlos este o stațiune de sănătate de lux. Acesta are camere, apartamente și apartamente. Hotelul are piscine interioare și în aer liber, terenuri de tenis, saune și un centru spa.

Atunci când vizitați Marbella, o modalitate excelentă de a vă face o idee despre viața locală este să faceți un tur cu un localnic! Cel mai bun mod de a începe orice călătorie este să faceți un tur pentru a vă orienta, pentru a vă face o idee despre cultură și pentru a cunoaște principalele obiective turistice. Rezervați un tur ghidat pentru a vedea Marbella ca un localnic. Un tur ghidat este o modalitate excelentă de a vă bucura de orice oraș, iar oamenii din Marbella au o poftă de viață contagioasă. Turul poate fi personalizat, deoarece veți fi însoțit de un ghid local pasionat de oraș. Vei primi sfaturi din interior despre cele mai bune restaurante, cele mai bune plaje și pietre ascunse de vizitat în Marbella.